MaterialeegenskaberPlastmaterialer, deres tekniske data og egenskaber

ABS

ABS er et amorf ikke transparent materiale med god ridsebestandig-hed og slagstyrke - også i kulde. God dimensionsstabilitet og høj overfladehårdhed.

ALU

Aluminiumslegeringen er en yderst robust kvalitet, med ekstrem høj stivhed og planhed. Pladen er ferskvandsbestandig, vejrbestandig og korrosionsfri.

ECTFE

ECTFE kan anvendes over et stort temperaturspænd og har den højeste slidstyrke af alle flourpolymerfolier. Anvendes til elektriske komponenter og elektronisk udstyr.

ETFE

ETFE er en gennemsigtig folie med god vejrbestandighed. Folien har gode mekaniske egenskaber, med høj brudstyrke.

FEP

FEP leveres som folie i to kvaliteter: FG og RF. Læs mere om hver type.

MFA

MFA er en termoplastisk flourpolymer, som har samme kemiske og termiske egenskaber som en PTFE, dog med lavere maximumsbrugstemperatur.

PA

PA er et delkrystallinsk uigennem-sigtigt materiale, som har meget gode slid-, mekaniske og udmattelsesegenskaber. I daglig tale kaldet for nylon.

PAI

PAI er en amorf imideseret termoplast også kendt som TORLON.

PBT

PBT er et delkrystallinsk termoplast, som mest bruges til mekaniske konstruktioner på grund af dets gode mekaniske, termiske og elektriske egenskaber.

PC

PC er i sær kendt for sin ekstremt gode slagstyrke både i kulde og ved høj temperatur. PC er god at termoforme og er velegnet til tryk og limning.

PEEK

PEEK er et delkrystallinsk materiale, som bruges hvor der stilles store krav til mekanisk styrke, temperatur og kemikaliebestandighed.

PEHD

PEHD er en delkrystallinsk uigennemsigtigt termoplast, som har en god bestandighed over for mange kemikalier og fugt. PE har en høj kærvslagstyrke.

PEI

PEI er et amorf termoplast med en ravgul farve. Materialet bruges ofte inden for luftfart og medico-industrien.

PET

PET leveres både som et amorf transparent og et delkrystallinsk materiale. Anvendes bl.a. til sodavandsflasker og elektriske komponenter.

PFA

PFA folie kan thermoformes, svejses, metalliseres og lamineres. Folien har gode dielektriske egenskaber, kemisk resistens og meget god vejrstabilitet.

PI

PI er yderst varmebestandig og har meget stor slidstyrke, selv ved tørløb PI har stor dimensionsstabilitet og meget stor krybebestandighed.

PMMA

PMMA kaldes acryl eller PLEXIGLAS. PMMA er en amorf termoplast, som er meget gennemsigtig og optisk ren. Acryl er rigtig god at bruge til udendørs emner.

POM

POM er en delkrystallinsk termoplast (co-polymer og homopolymer) med god styrke og hårdhed. Problemer med spændingskorrosion eksistere nærmest ikke.

PP

PP er en delkrystallinsk termoplast med bestandighed over for mange kemikalier. Bruges bl.a. i biler og til kabinetter til støvsuger og køkkenmaskiner.

PPE

PPE er en amorf termoplast med høj slagstyrke, stivhed og dimensionsstabilitet. Lav vandabsorption, hydrolyseresistent og svært antændeligt.

PPS

PPS har høj stivhed og temperatur- og kemikaliebestandighed. PPS anvendes ofte i forbindelse med elektriske komponenter.

PPSU

PPSU har stor styrke, hårdhed og dimensionsstabilitet over et bredt temperaturområde. PPSU har høj slagstyrke samt kemikalie- og hydrolysebestandighed.

PS

PS er en amorf termoplast med rimelig god mekaniske egenskaber i form af god hårdhed og stivhed. PS har har gode elektrisk isolerende egenskaber.

PSU

PSU er en amorf transparent plast. PSU har en god hydrolyse og rimelig god kemikaliebestandighed samt høj temperaturbestandighed. God styrke og stivhed.

PTFE

PTFE er en højkrystallinsk plast, også kendt som teflon. PTFE har fremragende kemikaliebestandighed mod syrer, opløsningsmidler og basiske stoffer.

PUR

PUR er en elastomer med god fleksibilitet over et bredt temperaturområde. PUR er stødabsorberende, tøler høje belastninger og har meget stor slidstyrke.

PVC

PVC er en amorf termoplast, kendetegnet ved god mekanisk styrke, stivhed, hårdhed og dimensionsstabilitet. PVC har en god elektrisk isoleringsevne.

PVDF

PVDF er en krystallinsk plast. Særdeles god temperatur- og kemikaliebestandighed. UV-resistent, høj mekanisk styrke, god trækstyrke og lav fugtabsorption.

Silikone og primere

Hvid silicone kan anvendes til fugning mellem metal, plast og træ, fugning af karme mod mur, betonelementer og murværk samt i industrien.

 


Top